Hovedside
Om oss
Fotoalbum
Instrumenter
- Verksted
Reparasjon
Rekvisita
Nyheter og tilbud
Tester
Tips
Linker
   
Kontakt oss
   

BA Musikkservice
Sandstuveien 52
1184 Oslo

Tlf. 22 28 90 50

 

 

www.axxera.no

 

Reparasjon av stryke-instrumenter

 

 

Reparasjon & Restaurering

 

Fordi strykeinstrumenter ofte har en høy verdi, (både penge-, affeksjons- og bruksverdi), er det nesten alltid pengene verdt å reparere de, så lenge det blir gjort ordenlig.

 

Nettopp derfor er restaurering et godt utviklet fagfelt i dag. Til forskjell fra museumskonservering av gamle antikke gjenstander, er instrumentene som regel i bruk og dette reiser ekstra store utfordringer. Ofte må man ta hensyn både til instrumentets originalitet og verdi som både kulturarv og investeringsobjekt så vel som til den praktiske bruksverdien det har for en musiker.

 

Husk på at dersom du har en skade på et instrument bør du huske på:

 

- Rør overhode ikke skadene, og hold instrumentet i ro. Det gir et godt utgangspunkt for en perfekt reparasjon. I de fleste tilfeller er det en god idé å stemme forsiktig ned strengene, i hvert fall to toner, slik at du tar spenningen ut av instrumentet, men fortsatt holder riggingen på plass. Stem ned ytterstrengene samtidig og parallelt, deretter de to i midten på samme måte. (Slik unngår du å ha en altfor asymmetrisk spenning mens du slakker det ned). Husk at strengene som regel er strammere på diskantsiden. - ring en dyktig fiolinmaker/reparatør så fort som mulig og forklar hva som er skjedd, å få nærmere beskjed om hva du bør gjøre og ikke gjøre, inntil du kan få det reparert.

Ettersom priser kan variere fra tilfelle til tilfelle har vi valgt å ikke sette noe standard pris på reparasjoner.

 

 

I de tilfeller oppdraget blir for "stort" for oss, har vi et godt samarbeid med noen av de beste fiolinmakerene i bransjen...

 

 

 

 

Hovedside                     Instrumenter                       Reparasjon                    Verksted